Wednesday, September 21, 2011

Hello Faizdnor :]


Assalamualaikum semua :)
Kita cuma nak cakap yangg kita akan officially close this blog.
Ahaa kenapa ? Ada sebabnya, biarlah rahsia kay ?


Tapi tapi, kita ganti dengan blog ni :


FAROSDIARY.BLOGSPOT.COM 

Do follow kay ?
bye, gonna miss this place :)

Sunday, September 18, 2011

Kisah Cinta #1








Diambil dari kisah benar seorang rakan.
Kisah cinta yang membuatkan aku tersenyum :)


Si Gadis demam teruk. Tetapi masih digaghkan diri untuk ke kelas. Si jejaka risau. Risau yang teramat. Diambil handfon dan mengahntar mesej kepada Si gadis.


' Awak, nanti lepas kelas jangan lupa pergi klinik tau '
' Taknak, nanti elok lah demam ni '
' Awak, jangan degil boleh tak ? Nanti pergi klinik '
' Orang cakap taknak, taknak ah '


Si gadis membiarkan peasanan Si jejaka. Teruskan pembelajaran. 
Tamat waktu kelas. Si gadis keluar kelas dengan longlai. Demam panas yang teruk sangat memeritkan ! Tiba-tiba dia terlihat seseorang sudah menunggunya di hadapan kelas. Si jejaka ! Si gadis tersenyum.


' Sekarang awak ikut saya pergi klinik '
' Awak habis kelas pukul berapa tadi ? '
' 10.30 '
' Tapi sekarang dah 12.30. Awak tunggu saya dari tadi ? '
' Awak kan demam. Saya risau '

Si gadis masih tersenyum.


Urusan di klinik tamat pada jam 2.30. Si jejaka terus ke kelasnya yang seterusnya selepas menemani Si gadis. Tetapi Si gadis ingin membalas jasa Si jejaka, dan dia tunggu di perpustakaan. Sambil menghantar mesej kepada Si jejaka.


' Awak, saya tunggu awak kat perpustakaan sampai awak habis kelas ok '
' Awak kan demam. Balik rehat. Kat sana kan sejuk '
' Awak boleh tunggu saya 2 jam kenapa saya tak boleh ? '


Tidak sampai 10 minit Si jejaka sudah berada di hadapan Si gadis.

' Saya dah kat depan awak, awak balik ok ? Awak sakit nanti saya makin risau '

 Si gadis tersenyum lagi.


Kadang-2 kita jadi tak berapa nak pandai sebab cinta. Hii.
Rasyid, buat lah macam ni juga kat saya.
:) 

Saturday, September 17, 2011

Buku awak


Sayangg, ingat tak buku AddMaths awak ni ? Haha, kita pinjam tak pulang-2 lagi kan ? Buruknya perangai. Terima kasih lah bagi pinjam, sebab buku ni kita dapat A addmaths. A ke ? Tipu je Faros ni. Dah lama tak jumpa awak. Cuma nak cakap, goodluck SPM nanti. Trial pun, habiskan dengan cemerlang kayy ? Orang kan selalu cakap, ' Lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik '. Kalau rule persahabatan pun macam tuh, kita tak sesuai lah kan untuk awak ? Kita tak baik macam awak. Awak, kita rindu awak. Jaga diri :)

Dalam gembira pasti ada sedih


Curi title post Alang, cool lah title dia. Haha.

Terima kasih ya Akmal ? Dah janji lama dengan dia nak raya rumah dia.
Dah lah selekeh sangat harini,
sangat-2 out of fashion lah. Haha.
Thankss juga kat Hisya sayangg teman kita :)
lepas rindu dah, hihi.
 
 
Akmal , Paos 
 
' Paos , bila nak datang rumah aku ? '
' Bila kau balik nanti aku datang. Nak nasi ayam ! '
********
' Esok datang tau Paos ? Tp sorry takde nasi ayam lah '
' Okayy takpe jumpa esok :) '
********
' Paos makan lah '
' Nasi ayam ? Kata takde ? '
' ( senyum ) '
 
 
Sweet kan kawan kita ni ? Hihi.
Pssttttt, dia single lagi tau ? Pergi isi borang. Haha. 
 
******************************
 
Taktahu lah kenapa, hari ni sangat lah muram.
Aku dah taknak hilang kawan tapi hilang lagi.
Nanti takde lah orang call suruh aku diam kalau aku menangis.
Dia cakap taknak kawan kita kalau kita nangis, hii.
Takde lah orang suka cakap
' Eee suara perogol ! ' && ' Kau kan lelaki '. Haha.
 
 
Nak tahu ? Kita tetap BFF samapi bila-2 .
Even aku je yg rasa macam tuh.
Susah lah nak cari pengganti awak. Betul. Jaga diri kay ?
I miss you :)
# kisah lama. 
 
*******************************
 
 
Aziemah, kita dah rindu awak.
Esok kita sarapan sama-2 tau ?
Doakan Final exam kita.
Kita sayangg aziemah sangat-2 :) 
 
 
 

Thursday, September 15, 2011

yesterday's story


Assalamualaikum, selamat pagi dunia :) ecehh.
Dah lama sangat aku tak bangun awal macam ni.
Suprisingly, i dont have any sleepy feel right now.
Woww mana taknya malam tadi tengah baca CTU boleh tertidur.
Pukul 10.30 dah terlelap, awal kan ?
Sampai nazreena call pun kita tak sedar, im in a dream ;) 


Ahaa, semalam terajin datang SMKB tercinta untuk ambil report card Alang.
Okayy seeing all wearing a school uniform around you,
you will fell like ' Omg ! I miss schoool so much ! '
That was what i feel yesterday.
Pmr and Spm's students, fighting ! :D

Dah lama sangat plan nak pergi beraya kat rumah dia ni.
Meet my Adek Syera sayanggg :)
It was fun and i love you.
Kalau datang rumah dia tak tidur tak sah, hii #peace !
Terima kasih eyy jemput angah :)
 
  Kita ada 3 best friends lelaki.
#1 Rasyid, #2 Adib,
And malam tadi skype kejap sangat dengan Adib ni.
Seriously, i miss you.
Kan best kalau semua masih study sama-2. Hm.


#Teringin nak makan nasi goreng paprik lah, bye :)

Tuesday, September 13, 2011

punca


Aku rasa semua tahu betapa homesick nya aku ni.
Baru 2 minggu tak balik rumah dah macam orang gila rasanya.
Tapi kan tapi kan, ada orang yang buat aku rasa gembira sebenarnya duduk kat melaka ni.
Sebab diorang lah aku masih rasa nikmat bahagia dalam hidup ni :)
 
 

Diorang lah sebenarnya sebab utama :)
Bersyukur dapat rummet yang sangat best. TMH 1103 !


Okayy ni lagi takpayah cakap betapa bersyukur terlebih-2 dapat classmates macam ni.
' KITA KAN KELUARGA ' :)
All of you had take place in my heart,
and im sure it will forever stay . 
 
 

 Kita nak cerita tuh je, hihi byee :)
 
 
 

Sunday, September 11, 2011

Bila saya sebut cinta #3


Hello everyone :) Today nak cerita pasal seorang kawan baik saya.
Siapa siapa ? Hii.
NUR ADRIANA NOR AZAM.


Ada seorang classmate tanya : Nur Salfarina Sayangggg, hihi.
' Kau dgn Dina kawan baik ke ? Kenapa kau tak post apa-2 pun pasal dia ? '
Ahaaa, tak perlu kod nak bagitahu semua orang yang dia kawan baik kita,
yang pasti dia ada kat hati kita selalu :)





Woww gangster douh dia, takut !


Dear Dina, kita sayangg awak lah.
Kita minta maaf untuk semua salah silap yang dulu-2 tuh.
Tak menyesal dapat kenal awak, awak kawan yang best :)
Suka tidur kena peluk dengan dia, rasa bahagia, hihi.
I do hope our friendship will never ends sayangg.
Kita sayangg awak Dina :)




9 hari tak balik rumah




' Awak, lain kali pakai matrik kad boleh ? Bukan kacau orang nak jalan pun ! '
What the pffffttttt ! Saya kena marah ok byeee.
Sebab tuh aku nak balik rumah selalu, hish. 


And hari rabu yang sepatutnya class AC110 1E ni cuti and berehat & bersenang leenang,
perlu dipenuhkan dengan buat SIMULATION.
#Okayy i dont know what is the meaning of simulation tuh.
Tapi yg pasti benda ni kitorang kena buat kerja kursus account for 8 to 10 hours non-stop.
Get it ? NON-STOP !
Semua muka dah macam mayat hidup je aku rasa, haha.


And kalau nak tahu, class kitorang hari rabu memang kosong. No class.
so masing-2 dah set mind ' hari untuk bangun lambat '.
Tapi apa boleh buat --'



Cuba tengok total dekat both of the calculator.
Sama kan ? sama kan ? Maksudnya ?
Imbang lah ! haha. 
Taktahu nak cakap macam mana lagi perasaan aku kalau dapat imbang, speechless !
Lagi taktahu nak cakap macam mana bila im the first one yang dapat imbangkan soalan ni,
siap dapat big clap from all classmates lagi, Alhamdulillah :)
Semua gembira sebab 8 jam tuh akan berakhir, haha.


Pelik rasanya tinggal kat Uitm ni lama-2.
Nak balik nak balik !
Okayy nanti kita update lagi tau ? Bye sayangg :)


Friday, September 9, 2011

Photoshoot ?


Ahaa not pretty sure why im chosen to be a model of Art Design's student.
Maybe waktu tuh aku je yang tengah free, hihi.
Not bad, bagi akuu pengalaman baru.
Sebab photoshoot before ni dekat luar, kali ni dalam studio.
Awesome ohh :D




Day 1 :
Dia nak snap gambar ada shadow bawah hidung tuh.
Cuma shadow untuk bawah hidung je, shadow lain taknak.
Phiungg aku yang pening, kesian tengok akak tuh nak cari sudut mana yg sesuai lah apa lah.
Maaf lah akak, kalau tanya saya macam mana nak kurangkan lighting and whatsoever tuh,
dalam account kitorang tolak je. Haha #peace.



Day 2 :
Hari kedua pula dia nak gambar yang ada shadow bentuk 3 segi bawah pipi pula.
Fuhhh, lagi sekali kepala aku dah pening. Haha.
Tapi hari kedua aku rasa okayy sikit kod,
sebab dalam studio tuh takde orang lain,
so takde lah rasa kekok sangat :)


Tapi, hati aku memang tak pernah jatuh cinta kat bidang ni pun.
Tak minat && tak layak,
byee :)


Tuesday, September 6, 2011

I think im not in mood .



This is the look of my table in the class of BEL.
Ahaaa, aku langsung takde mood nak ke class lagi.
Paper-2 BEL yang dah dapat pun sangat mengecewakan. 
Macam mana nak dapat DL pun aku taktahu.


Aku rindu sangat dekat budak-2 class Bougainvilla && Gamma :')
Rindu yang aku sendiri taktahu macam mana nak tunjuk lagi.
Gelak tawa diorang, lawak lawak diorang, waktu study kita sama-2.


Bukan class sekarang tak best, BUKAN.
Cuma aku rasa persahabatan dengan diorang dulu adalah yang paling indah.
Aku tak pernah rasa menyesal letak diorang dalam hati aku ni kat tempat paling tinggi.
Sebab aku tahu, mereka adalah yang terbaik :)
Ya Allah, pertemukan lah kami sekali lagi.
Walau hanya dalam mimpi
^
|
|
 | 
# Nampk tak betapa rindunya aku kat korang ? Huhh.



Monday, September 5, 2011

973 hari


5th January 2009 - 5th September 2011 = 973 hari
:)



Dear Rasyid, hari ni hari ke-973 awak jadi milik saya. Yess, im so in love with you and every second the love is increase and never goes down. Saya bersyukur awak jadi milik saya. And jujur, saya tak sanggup nak hilang awak. Saya tak sanggup nak tengok awak jadi milik orang lain. Walau otak saya kata saya masih boleh kalau takde awak, tapi hati saya merintih kata tak. Awak, saya harap awak tak pernah menyesal miliki saya. saya harap awak sentiasa bahagia di sisi saya. Saya minta maaf sebab selalu tunjukkan perangai annoying yuckss ni kan ? Maafkan saya. Jujur, bukan awak yang pertama dalam hati saya. Tapi saya yakin, awak yang akan miliki hati ini untuk hari-2 seterusnya. I know im not your perfect one huh. But i'll try to be you one. Saya takboleh nak jauh dari awak, memang takboleh. Tapi sebab awak juga saya kuat. Awak kawan baik saya dari dulu sampai sekarang :) dan saya taknak hilang persahabatan tuh dalam percintaan ni. I Love You so much <3 Muhammad Rasyid bin Rosidi, will you marry me ? :)



Sunday, September 4, 2011

ohh raya #3


Pehh mood raya tak habis lagi ni, haha.
Malam tadi mungkin untuk yang terakhir kalinya aku pergi beraya dengan family.
# Dengan kawan-2 tak habis lagi tau, dengar tak ni ? Haha.


3 rumah untuk dituju dalam 1 malam.
Sempat paos singgah Rumah sayangg yang tersayangg lah hii : Nurul Zahirah :)
Sumpah rindu !
Paling best dapat duit raya banyak kat rumah dia ni,
awwwww heaven gila :D haha.



Tak ingat tah pagi raya keberapa kitorang tangkap gambar ni.
Aku sayangg dia :)


Ohh yes, final nak dekat dah. Belajar rajin-2 Faros,
good luck :)


Saturday, September 3, 2011

adorable (s)


Awak jangan ah tengok kita macam tuh, hihi
# Gila gedik perempuan ni.
When i spend my whole day with you, the smile will never end.
When i hear your voice, the happiness keep going on.
Know what ? 
I love you :)


Terima kasih editkan gambar ni, sangat-2 adore it kawan :)
Bila ada masalah, tension, aku memang suka main bubble macam ni.
Haha, macam budak-2 kan ? Kesah apa.
Make the bubble fly ;)


Friday, September 2, 2011

ohh raya #2


Ehh knp ada part 2 pula ni ?
Haha sebenarnya aku sendiri tak sangka yang ada part 2, cehh.
Rindu rasanya nak jalan-2 ramai-2 naik kereta himpit-2 hihi.

Mula mula diorang datang rumah paos,
then kami gerak rumah Moyy, Adib, Zyra and Dad.
Okayy sempat juga paos singgah rumah atenZiqa #peace !


Here some pictures baby ;)





Chucky && Paos paling nampak KEBERISIANNYA, haha.

Saya tak mungkin mampu curi persahabatan mereka :)

Diorang bestfriend kita jangan kacau, hii.
Dear adib, jaga diri kat Kedah.
Balik elok-2 esok.
Lain kali kita jumpa lagi insyaAllah :)




Esok budak gedik ni nak jumpa boyfriend dia,
eksaiteddddddd nya ! :D


Goodnyte all ;)





Thursday, September 1, 2011

ohh raya


Dont know what to type, just image to share :)
Kami cucu-cucu Wan Om :)
Okayy paos paling comel kankan ? Haha !


Ahaaa, shopping barang dapur kat The Store,
kawan kita nak datang rumah lahh ;)




haaaaa, diorang lah yang datang rumah ni.
Ohmaii rindu semua :)
#Semua makin COMEL kan ? PEACE !


Tuesday, August 30, 2011

2011


Esok raya ? Cepatnya masa berlalu.
Jujur aku katakan, tahun ni ibadah aku pada bulan ramadhan tak sebanyak mana.
Entah mana pergi usaha-2 aku macam tahun-2 lepas ?
Manusia, bila dah takde baru nak ingat . Ni aku.


Subhanallah, aku berdoa tahun depan aku masih boleh rasa nikmat Allah ni sekali lagi :')


And sekarang jam dah menunjukkan pukul 3.40 pagi.
And baju raya aku masih tiada, BELUM SIAP.
Cool kan tak siap lagi ? Haha, dah biasa ;)


Gambar raya tahun lepas,
Bila tah nak kurus aku ni, adoyyy.
So here i am to wish all of you Happy Eid Mubarak.
Kita lupakan segala kesalahan dan saling bermaafan.
Tiada yang lagi sempurna selain hubungan yang indah :)
Minta halal segala hak orang yang telah diambil.
I do love you all ,

Jujur, ramadhan kali ni mengajar aku menjadi sesorang yang lebih baik , mungkin.

Sunday, August 28, 2011

superb nice day


Superb nice day today :)
Seharian berjalan di Jusco Bukit Tinggi, 
habis berkeping-2 not Rm50.
Its okayyy, aku seronok bershopping wuhuuuuu ! ;D


Double superb nice day bila dapat jumpa Kyla sayangg.
Ahaaa memang gila punya rindu kat itu perempuan :)




Triple superb day bila jumpa this two awesome girls ! :)
Tak tipu memang aku rindu sangat kat diorang,
Bila dah bertiga berjumpa memang macam JJ tuh kitorang punya hihi.
Boleh pula terserempak kat sini kan ?


Nice day, superb nice day :)





Faros faizdnor , you are not her perfect one , accept the fact .
Dont cry girl :)

Saturday, August 27, 2011

current trend


Ahaa, sudah sedia maklum yang trend tudung sekarang ni dah pelbagai.
Dari yangg sweet-2 sampai ke stylo mylo lu boleh pilih mana lu mau, haha.
Tak payah cakap pasal ikon tudung pula, memang dah ramai sangat.
Current ikon now maybe Hana Tajima && Yuna lah kan ?


Cakap pasal Hana Tajima, trend shawl satin dah mula jadi ikutan semua.
And and, Faros Faizdnor ni pun nak menggedik beli satu.
Hasilnya ?







Pelik kan ? Jangan tanya kenapa.
Aku dah berusaha tapi hasilnya masih macam ni, haha.
Rasa cool gila bila tengok orang pakai shawl satin dengan kemasnya :)





So aku rasa shawl satin ni akan senasib dengan shawl-2 aku yang lain.
Will matching it with inner, haha. Lagi cool apa ?
Rasa lagi cepat and selesa and lagi comel. Haha.

# Tapi kalau paos pakai shawl satin macam style pertama tuh okayy tak ?